Zamrznite limun i otkrijte nove okuse hrane

Nova znanstvena studija pokazala je kako limunoidi, prirodni spojevi prisutni u limunu i drugim agrumima, preveniraju i snažno zaustavljaju razvoj stanica raka, posebno raka dojke!

Znanstvenici naglašavaju i to da ništa s njega ne smijete baciti, ni meso sa sokom, ni sjemenke, a posebno ne koru!

Limunova kora, naime, sadrži 5 do 10 puta više vitamina nego sam sok ploda!

Osim niza zdravstvenih razloga, limun će dati i poseban okus hrani, pa možete uživati u njegovom predivnom cjelovitom okusu, posebno kori.

Djelotovorna svojstva

Osim antikancerogenog djelovanja, ovo voće ima i sljedeća svojstva:

pomaže pri oslobođanju tijela od toksina

ima antimikrobni učinak protiv bakterijskih infekcija i gljivica

učinkovit je protiv internih parazita i crva

regulira krvni tlak

djeluje kao antidepresiv

odličan je u borbi protiv stresa i živčanih poremećaja

Novi okus hrane

Osim ovih zdravstvenih razloga, na sljedeći način možete uživati u njegovom predivnom cjelovitom okusu, posebno kori.

Jednostavno je. Uzmite neprskani limun (ako nemate provjereni domaći, kupite organski bio limun u većim trgovinama ili trgovinama zdrave hrane), dobro ga operite i stavite u zamrzivač (možete cijeli, a možete i narezan na kriške).

Nakon što ste limun dobro zamrznuli, izvadite ga i – naribajte! Zatim ga možete posuti na salatu, sladoled, juhe, žitarice, rezance, omiljeno piće ili na/u bilo što drugo.

Ono što ćete doživjeti je sasvim novi okus u kojem će jezični pupoljci uživati, a tijelo zahvaljivati  – zdravljem!

Limun, ananas i kurkuma – 3 moćna saveznika za detox kože

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads